USPEŠNE PRIČE
Dominic Purcell - Australijski glumac

 

 Njegova karijera je zahvaljujući Zelenoj karti iz Australije nastavljena u Los Anđelesu ali sada na jednom višem nivou...među Hollywoodskim zvezdama. Samo nekoliko meseci nakon preseljenja dobija šansu da glumi pored Tom Kruza u Nemogućoj misiji 2. Od tada njegova karijera ide samo uzlaznom putanjom. Rođen je u Engleskoj 1970, od oca Norvežanina i majke Irkinje. Sa samo dve godine njegovi se sele u Australiju. Pre nego sto se otisnuo u glumačke vode, dugo je razmišljao da li je gluma pravi poziv za njega, pre svega zato što dolazi iz radničke porodice.

Detaljnije...
 
Trace Palmer - Proizvođač nakita

 

 Rođena u Engleskoj u 29. godini dobila je Zelenu kartu na lutriji. Danas živi u Los Anđelesu i poznat je proizvođač ručno izrađenog nakita od stakla. Njeni klijenti su Madonina ćerka Lurd, Sharon Stone, Pamela Anderson. Trace je rođena u Severnoj Irskoj gde je i provela veći deo svoje mladosti. Ova multi-talentovana devojka se u 19-toj godini seli u Šefild gde upisuje studije informatike i muzike. Nakon zavšenih studija i odličnih ocena, upisuje u Londonu post diplomske studije i uskoro magistrira na temi  "upotreba kompjutera u muzici".

Detaljnije...
 
Freddy Adu reprezentativac Amerike

 

Freddy Adu je poznati američki fudbaler ali malo ko zna da je i dobitnik Zelene karte. Zahvaljujući majci Emili koja je bila nosilac prijave, dobio je priliku da se iz Gane preseli u Ameriku i postane sa samo 13 godina milioner. Freddy Adu će na Svetskom Prvenstvu u Nemačkoj biti jedan od najmlađih učesnika. Ovaj fudbalski fenomen iz Gane koga mnogi porede sa Peleom i Ronaldom svoj uspeh duguje majci. Ona je 1997. godine izvučena na Green Card lutriji nakon čega se zajedno sa porodicom preselila u Washington.

Detaljnije...
 
Hassan Jouroi

 

 Kada je došao u Ameriku gotovo da nije znao reč engleskog. Posle svega nekoliko godina Hassan Jouroi diplomirao je na Binghamton univerzitetu. Ljudi uglavnom učestvuju na lutriji da bi dobili novac. Hassan se prijavio na lutriji nadajući se da će osvojiti Zelenu kartu. Nakon osvajanja Green Carda 2000. godine, odlazi u Ameriku i počinje da radi drugu smenu u velikoj kompaniji IBM. S obzirom da je engleski vrlo loše pričao, Hassan dosta vremena provodio u American Civic Association, učeći jezik i učeći o američkoj kulturi.  

Detaljnije...